Τα μυστικά ενός έρωτα

Τα προϊόντα της εταιρείας Κοράκης-Μαρίνος Ο.Ε. πιστεύουμε ότι είναι το αποτέλεσμα ενός έρωτα. Είναι η αναμφίβολα γλυκιά σχέση ανάμεσα στην ζάχαρη και τους καρπούς, σχέση που στις μέρες μας έχει απενοχοποιηθεί και θεωρείται πλέον ευεργετική για τη διατροφή μας.

Με την πείρα των 78 χρόνων ενασχόλησης με την παραγωγή χιώτικων γλυκών, που βασίζεται σε σπιτικές συνταγές, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία από γλυκά του κουταλιού και συμπυκνωμένους χυμούς.   

Οι χιώτικοι οπωρώνες αποτελούν, σε μεγάλο βαθμό, την πηγή της πρώτης ύλης αυτών των προϊόντων. Είναι φρούτα ευωδιαστά και νόστιμα που μας δίνει η χιακή γη. Εσπεριδοειδή που προέρχονται από τον Κάμπο, φρούτα που διαθέτουν αρώματα και γεύσεις της Β.Α. Χίου και των Καμποχώρων και το φημισμένο φιστίκι από τα Αυγώνυμα, τον Ανάβατο και τις Καρυές, προϊόν που συνδέεται με την παραδοσιακή καλλιέργεια τις φιστικιάς στα χτήματα της Νέας Μονής. Ακόμα σκαρφαλωμένες σε υψόμετρο 525 μέτρων οι τριανταφυλλιές του χωριού Άγιος Γεώργιος Συκούσης δίνουν την ονομαστή ροδοζάχαρη- τριαντάφυλλο γλυκό.   

Αξεπέραστης ποιότητας και νοστιμιάς είναι επίσης οι συμπυκνωμένοι χυμοί φρούτων καθώς και η σουμάδα από χιώτικα πικραμύγδαλα.  Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα προϊόντα μας είναι το  «υποβρύχιο» μαστίχας από εξαιρετικής ποιότητας μαστιχέλαιο, διανθισμένο με αρώματα περγαμόντου και τριαντάφυλλου.   

Τα προϊόντα αυτά, στις μέρες μας, εκτός από τους παραδοσιακούς τρόπους κατανάλωσης κι απόλαυσης που μπορούν να μας προσφέρουν, χρησιμοποιούνται στην ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική, ως προϊόντα γκουρμέ, σε τούρτες, γλάσο και γαρνιρίσματα και ακόμα σε σαλάτες, σάλτσες και γλυκά ταψιού.

Γνωρίζοντας ότι ο έρωτας χρειάζεται φαντασία, πιστεύουμε ότι ακόμα δεν έχουν εξιχνιαστεί όλες οι γαστριμαργικές δυνατότητες των προϊόντων μας και ευελπιστούμε να ανακαλύπτουμε συνεχώς καινούριες μαζί σας.